IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

 
Reply to this topicStart new topic
> dntv scheduler pro and hdhomerun?
richo
post Apr 9 2010, 10:08 AM
Post #1


Be nice to me, I am new.


Group: New Members
Posts: 2
Joined: 9-April 10
From: Brisbane
Member No.: 13,318
Card: DNTV TinyTwin USB


Hi, I am trying to add the hdhomerun tuners to dntv scheduler pro so I can consolidate all my recording on one box. I have everything working locally with quicktv and or vlc but scheduler pro cannot find the hdhomerun tuner. Only the dntv tinytwin usb BDA filters are discovered in scheduler pro. I have tried the repair/reinstall windows components option in hdhomerun setup.

I am sure this should work - any suggestions?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
bear
post Apr 9 2010, 02:46 PM
Post #2


Forum Regular


Group: Members
Posts: 3,100
Joined: 24-April 04
From: Queensland
Member No.: 808
Card: VisionPlus DVB-t


QUOTE
Australian customers please note: The first batch of HDHomeRun have a sticker underneath the unit that says ATSC (American). The sticker is incorrect. You do have the correct DVB-T unit.
Not sure if this means anything....
QUOTE
Only the dntv tinytwin usb BDA filters are discovered in scheduler pro
Take a look at the devicescan.log file in the log directory to see if it has seen the device, it's possible that it is listed in another category other than "BDA Source Tuners" if it has not tried loading the device.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
richo
post Jun 25 2010, 01:03 PM
Post #3


Be nice to me, I am new.


Group: New Members
Posts: 2
Joined: 9-April 10
From: Brisbane
Member No.: 13,318
Card: DNTV TinyTwin USB


QUOTE (bear @ Apr 9 2010, 02:46 PM) *
Not sure if this means anything....
Take a look at the devicescan.log file in the log directory to see if it has seen the device, it's possible that it is listed in another category other than "BDA Source Tuners" if it has not tried loading the device.


Thanks, I am having another look at this again. I have downloaded and installed TV scheduler pro (184) and it now recognises the HD-HomeRun tuners. Here is a snip of the log files - I think it goes wrong from the Cannot GetControlNode 80070057 line??? :

2010/06/25 12:44:23.783 - Starting build of capture graph
2010/06/25 12:44:23.784 - Loading Network Provider
2010/06/25 12:44:23.809 - Creating Tune Request
2010/06/25 12:44:23.809 - Submiting Tune Request
2010/06/25 12:44:23.809 - Loading Tuner Filter : @device:sw:{71985F48-1CA1-11D3-9CC8-00C04F7971E0}\Silicondust HDHomeRun Tuner 1210A404-0
2010/06/25 12:44:23.810 - LoadTunerFilter(): Silicondust HDHomeRun Tuner 1210A404-0
2010/06/25 12:44:23.816 - Doing Main Demux Render with type 1 capture device.
2010/06/25 12:44:23.816 - Loading Main Demux
2010/06/25 12:44:23.819 - Connecting the Inf Tee to the Tuner Filter
2010/06/25 12:44:23.823 - LoadFilter(): BDA MPEG2 Transport Information Filter
2010/06/25 12:44:23.850 - Capture Graph Built
2010/06/25 12:44:23.850 - Deleting pins from demux & loading/connecting PSI filter.
2010/06/25 12:44:23.854 - LoadFilter(): BDA MPEG2 Transport Information Filter
2010/06/25 12:44:23.854 - LoadFilter(): MPEG-2 Sections and Tables
2010/06/25 12:44:23.855 - PSI loaded and added with result hr=0x0
2010/06/25 12:44:23.855 - Changing Frequency 585625 bandwidth 7.
2010/06/25 12:44:26.147 - Signal Strength : 3276703
2010/06/25 12:44:26.147 - Cannot GetControlNode 80070057
2010/06/25 12:44:26.147 - About to leave RunGraph with code 0
2010/06/25 12:44:28.147 - Failed to get IEnumTuneRequests
2010/06/25 12:44:28.147 - No Programs found, sleeping for 2 sec and try again
2010/06/25 12:44:30.148 - Failed to get IEnumTuneRequests
Go to the top of the page
 
+Quote Post
bear
post Jun 25 2010, 11:50 PM
Post #4


Forum Regular


Group: Members
Posts: 3,100
Joined: 24-April 04
From: Queensland
Member No.: 808
Card: VisionPlus DVB-t


QUOTE
Thanks, I am having another look at this again. I have downloaded and installed TV scheduler pro (184) and it now recognises the HD-HomeRun tuners. Here is a snip of the log files - I think it goes wrong from the Cannot GetControlNode 80070057 line??? :
This does suggest that the drivers may not be fully BDA compliant.
QUOTE
Failed to get IEnumTuneRequests
This suggests that the transport stream is not being passed on by the device, I am aware of some devices only passing the single program stream from the device rather than the full stream that contains the PSI tables etc to allow the service detection to work for BDA. Can only suggest at this time to try the tuner and scheduler on another PC setup.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
arch
post Sep 12 2010, 07:31 AM
Post #5


Participant


Group: Members
Posts: 17
Joined: 15-December 04
Member No.: 2,178
Card: VisionPlus DVB-t


I also had problems getting the HDHomerun to work with TV Scheduler Pro.

The trick for me was to allow 'scan.exe' (from C:\TV Scheduler Pro\win32) (I allowed the other exe files too) through the Windows firewall.

thanks to Paul123 from:
http://www.xpmediacentre.com.au/community/...ve/t-35289.html

I wish I read that months ago!

Go to the top of the page
 
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



RSS Lo-Fi Version Time is now: 21st July 2019 - 09:54 AM